Diverse paasvuren in de provincie + Coniferenbrand

Deel dit artikel
Provincie - Omstreeks half twee zondagmiddag werd de brandweer van Winschoten gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Wezellaan in Winschoten.

Ter plaatse hadden kinderen uit de wijk allerlei afval en keukenapparatuur op een bult gegooid waarna deze is aangestoken. De politie kwam ter plaatse om enkele namen van kinderen te noteren. Traditioneel worden in Nederland paasvuren ontstoken op eerste paasdag. Buitenbranden en paasvuren zonder ontheffing zijn echter niet toegestaan en zullen in de meeste gevallen zonder pardon worden geblust.

Eerste paasdag werd om 10 voor 8 's avonds voor de 4e keer vandaag de hulp ingeroepen van het Winschoter korps.
Er stond aan de Frederik Hendrikstraat een aanhanger met rotzooi in de brand. Dit zorgde voor grote rookwolken boven Winschoten. Door de grote hoeveelheid rook kwam er veel publiek af op de brand. Na een klein half uurtje kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Scheemda – Zondagavond omstreeks 21:10uur werd de brandweer van Scheemda opgeroepen voor een buitenbrand aan de Bosweg te Scheemda. Bij aankomst bleek het te gaan om een vrij forse bult afval, na onderlinge overleg werd besloten om de brand niet te blussen maar gecontroleerd uit te laten branden. Vervolgens werd een waterscherm aangelegd tussen het vuur en de overige bomen en stuiken, om te voorkomen dat die ook zullen ontbranden door de vonken. Het publiek was zeer tevreden over dit besluit!

Westerlee –  In westerlee aan de Kolkenweg werd een groot paasvuur ontstoken onder toeziend oog van veel publiek, aangezien dit vuur midden in het veld was kon dit geen kwaad. RTV Noord kwam ook een kijkje nemen.

Ureterp

Ondanks de droogte kon de traditie van het Paasvuur in Ureterp zondagavond toch doorgang vinden.

Aan het Selmien East was een flinke bult snoeiafval verrezen, die zondagavond in brand mocht worden gestoken.
Een giertank met water die als voorzorg in de buurt stond was niet nodig. Vele mensen kwamen op het vreugdevuur af, mede door het mooie weer. Al met al was het Paasvuur in Ureterp een groot succes.

Ook waren er paasvuren in Stadskanaal, Musselkanaal en Muntendam

 

Winschoten – In de nacht van zondag op maandag rond half twee kreeg de brandweer
een melding van een coniferenhaag in de brand aan de burg.Schonfeldsingel 51
te Winschoten. Ook de politie was snel ter plaatse en heeft bij het naast gelegen huis gebruik mogen
maken van een tuinslang en heeft hierdoor de brand weten doven. De brandweer heeft
de haag nog een keer na geblust en is vervolgens weer terug gekeerd naar de kazerne.(Mark Redmeyer)

 

Deel dit artikel