Gered katje uit glasbak Pekela opgevangen in Veendam

Deel dit artikel
Oude Pekela/Veendam - Het geknevelde katje wat zaterdag werd aangetroffen in een glasbak in Oude Pekela, is inmiddels liefdevol opgevangen thuis bij een medewerkster van het dierenasiel in Veendam.

Voorbijgangers die afgelopen zaterdag langs de glasbak aan de Heresstraat liepen hoorden het onfortuinlijke beestje miauwen. Toen ze erachter kwamen dat het katje zich in de glasbak bevondt, werd gelijk de dierenambulance gebeld. Voordat de dierenambulance ter plaatse was, is het katje er uit gehaald door omwonenden. Tot hun grote afgrijs bleek het katje met zijn voor- en achterpoten geboeid met gele tape.

Het gaat om een zwart-witte kat van ongeveer een jaar oud. Ook de politie is over deze gruwelijke daad ingelicht. Inmiddels is in Oude Pekela een ware klopjacht begonnen op de dierenbeul. Buiten het politieonderzoek word er geld ingezameld voor de gouden tip. Vanuit het hele land komen er toezeggingen. Inmiddels is het katje wat nog geen naam heeft gekregen dus opgevangen thuis bij een medewerkster van het dierenasiel in Veendam. Het katje maakt het redelijk. ” Wel gaat het steed beter” aldus de medewerkster. De schrik zit er nog steeds goed in.

Kijk voor eerdere berichtgeving over het gevonden katje op www.prachtigpekela.nl

Rtvnoord

Dagblad

Deel dit artikel