Uitslaande brand in loods bij busmuseum Winschoten (Video)

Deel dit artikel
Winschoten - Bij een uitslaande brand aan de P. van Dijkstraat 5 te Winschoten is maandagavond 18 april 2011 een loods volledig afgebrand. De loods ligt direct achter het voormalig hoofdgebouw van het Noordelijk Bus Museum. Een goede inschatting van de meldkamer brandweer en het snelle optreden van brandweerkorps Winschoten voorkwam overslag naar het voormalig hoofdgebouw. De schade bleef hierdoor beperkt. Bij de brand raakte niemand gewond.

Maandagavond kwamen rond 22.40 uur meerdere meldingen op de meldkamer binnen. Melders spraken over een uitslaande brand bij het (voormalig) Noordelijk Bus Museum. Het brandweerkorps van Winschoten constateerde ter plaatse dat het om een loods achter het museum ging. De loods kon niet meer door de brandweer worden gered en is volledig afgebrand. Dit is voor het Noordelijk Bus Museum een treurig feit, omdat bij deze brand een museumstuk is verwoest, nl. een Ford bus uit 1936. Zowel in de loods als in het voormalig hoofdgebouw van het Noordelijk Bus Museum lagen geen gevaarlijke stoffen opgeslagen. Er was daardoor geen sprake van verhoogd risico. Het voormalig hoofdgebouw van het museum dient als opslag- en werkplaats en heeft lichte rook-, water- en glasschade opgelopen.

Bij het nablussen kwam meer rook vrij. Daarom is via het Twitterkanaal van de brandweer (BRWGroningen), de website van de regionale brandweer Groningen en met aanwezige media gecommuniceerd dat omwonenden werden geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten en hun ventilatiesysteem uit te zetten. Dit om inademen van de aanwezige rook en onnodige rookoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Rook is namelijk per definitie niet gezond.   

De brandweer gaf rond 23.30 uur het sein ‘brand meester’. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Ter informatie:
Het Noordelijk Bus Museum is bezig met de voorbereiding van haar verhuizing naar Hoogezand. Zodra de verhuizing en de opening een feit is zal het museum niet langer Noordelijk, maar Nationaal Bus Museum heten.

 

www.brandweergroningen.nl

Dagblad

Rtvnoord

 

Deel dit artikel