Mannen aangehouden na spoor van misdrijven

Deel dit artikel
Beerta/Scheemda/Veendam - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Winschoten (20 en 22 jaar) aangehouden. Het tweetal had in een witte pick-up een spoor van misdrijven achtergelaten.

Vernielingen, overvalpogingen en aanrijding

De eerste melding kwam vlak voor middernacht binnen. Aan de Hoofdstraat in Beerta was een ruit van een woning vernield. Toen de bewoonster ging kijken, stond er een man in de gang die haar bedreigde en geld eiste. Een buurman kwam eveneens op het lawaai af. De man ging er toen vandoor. Kort daarna kwam een melding binnen van een bromfietsster die op de Hoofdweg in Finsterwolde was aangereden. De veroorzaker was doorgereden. De 23-jarige bromfietsster uit Finsterwolde is met ernstig armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens kwamen twee meldingen binnen uit Beerta en Finsterwolde van bewoners die een persoon met een bivakmuts in hun huis hadden, die de autosleutels eiste. Ook werd een opnieuw een ruit vernield. Na veel geschreeuw ging de man met de bivakmuts ervandoor.

 

Gevaarlijk rijgedrag en tweede aanrijding

Vervolgens kwamen er meldingen binnen van een witte pick-up die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Zo werd op de Torum in Scheemda door de auto tegen straatmeubilair en een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens werd op de Molenstraat in Scheemda door de bestuurder van de auto een ruit van een woning vernield. Bij het wegrijden schepte de bestuurder een 53-jarige fietsster uit Scheemda. Zij is met onder anderen schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De witte pick-up scheurde er vandoor. Op de Rijksweg in Scheemda is de bestuurder weer uitgestapt en liep op een vrouw af. Dat kwam bedreigend over, maar voordat er daadwerkelijk iets gebeurde, stapte de man weer in en reed slingerend weg.

 

Achtervolging witte pick-up

Bij alle incidenten is een witte pick-up gezien. Door de politie werd met opvallende en onopvallende voertuigen uitgekeken naar de pick-up. Deze werd uiteindelijk gezien op de Graaf Adolfbrug in Heiligerlee en kreeg een stopteken. Het voertuig ging er echter met hoge snelheid vandoor. Agenten zetten de achtervolging in. Ondertussen werden door de bijrijder diverse voorwerpen uit het raam gegooid. Kennelijk met de bedoeling de politieauto te raken. De bestuurder bleef met hoge snelheid en slingerend over de weg doorrijden, waardoor passeren onmogelijk werd gemaakt. De automobilist deed regelmatig zijn verlichting uit, nam rotondes in tegengestelde richting en wist via Meeden naar de N33 te rijden. Daar reed hij over de middenstreep van de weg, wat gevaar opleverde voor verkeer uit tegengestelde richting. Gelukkig ging de automobilist bij tegenliggers steeds op tijd opzij. Na diverse gevaarlijke inhaalmanoeuvres nam de bestuurder de afslag naar Veendam, negeerde de rode verkeerslichten en vloog uiteindelijk uit de bocht. Het voertuig kwam in een droge sloot tot stilstand.

 

Aanhouding en insluiting

Agenten konden de bestuurder (22) en bijrijder (20) aanhouden. De bestuurder, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, gaf aan onder invloed van drugs te verkeren. Van hem is een bloedproef afgenomen. De witte pick-up bleek te zijn gestolen. De auto is op het politiebureau gestald. Beide verdachten zijn ingesloten.

 

Bron: Politie.nl

 

Noord

 

Dagblad

Deel dit artikel