Drama: Alphen aan den Rijn, 7 doden en 16 gewonden (update)

Deel dit artikel
Alphen aan den Rijn - De 24-jarige Tristan van der V. heeft zaterdagmiddag een bloedbad aangericht in winkelcentrum Ridderhof in Alphen a/d Rijn.

De man opende tussen het winkelende publiek het vuur met een automatisch wapen, en schoot daarbij 6 mensen dood. Nog eens 16 anderen raakten gewond, waarvan 4 ernstig.

Later pleegde de man zelfmoord, door bij de Albert Heijn voor de neus van het winkelend publiek, het wapen tegen zijn eigen hoofd te zetten en de trekker over te halen.

De man had 3 wapens bij zich. In zijn auto werd een brief gevonden waarin stond dat er in 3 andere winkelcentra in Alphen a/d Rijn bommen zouden liggen. Hierop werden alle winkelgebieden ontruimd, inclusief alle nabijgelegen woningen. Het briefje in de auto werd door het EOD (Explosieven Opruimings Dienst) van Defensie naar buiten gehaald en onderzocht, omdat de inhoud niet bekend was. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse, en schaalden op naar GRIP 3. Vele ambulances waren ter plaatse, ondere andere uit de regio's Hollands Midden, Utrecht en Amsterdam. Ook waren er twee traumahelikopters ingezet. Ook de ingezette politieagenten komen uit het hele land.

Deel dit artikel