Groot alarm in Gieten na vondst lekkende vaten (Video)

Deel dit artikel
Gieten - Groot alarm woensdagavond in het drentse Gieten. Aan de Varik vonden voorbijgangers bij een natuurreservaat enkele lekkende vaten met gevaarlijke stoffen. Toen de brandweer rond 19.00 uur gealarmeerd/gebeld werd, sloeg deze gelijk groot alarm.

De brandweer uit de hele regio waaronder, Gieten, Borger, Coevorden, Assen, Hoogeveen, en Emmer Compascuum rukten uit. Ook kwam er een meetploeg om te meten om wat voor substantie het ging. Er werden monsters afgenomen die later werden onderzocht.

In een straal van een paar kilometer werd het hele gebied hermetisch afgesloten. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt hoe en door wie de vaten er terecht zijn gekomen. Nog niet duidelijk is wat er precies in de vaten zit. Tot die tijd blijft de omgeving afgesloten.

Politiebericht: Politie zoekt getuigen illegale afvaldump

Op woensdagavond zijn tien vaten met daarin een nog onbekende vloeistof aangetroffen bij een zandpad aan de Varik. Het gaat om blauwe en rode vaten waar per vat 200 liter vloeistof in zat. Diezelfde avond hebben specialisten onderzoek gedaan. Het is nog niet bekend om wat voor vloeistof het gaat, dit wordt nader onderzocht. De politie houdt vandaag een buurtonderzoek en vraagt mensen die meer weten over deze illegale afvaldump zich te melden. Mogelijk heeft u in dat gebied mensen of voertuigen gezien die u zijn opgevallen. U kunt bellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 Rtv Drenthe

Telegraaf

Deel dit artikel