Overval op Primera in Leeuwarden (Video)

Deel dit artikel
Leeuwarden - Twee mannen met een getinte huidskleur hebben dinsdag aan het eind van de middag een Primerawinkel aan de P.J.Troelstraweg in Leeuwarden overvallen. De mannen reden weg in een auto en stapten in de wijk Westeinde uit, om vervolgens te voet verder te gaan.

Burgernet

De politie startte direct een burgernet actie om naar de twee getinte mannen uit te kijken. Hierbij kregen 1355 Burgernet deelnemers het bericht om naar de verdachten uit te kijken. Al snel kon één verdachte worden aangehouden in de wijk Westeinde. In de achtergelaten auto werd een vuurwapen aangetroffen.

Zoekactie

De politie heeft na de overval een grootscheepse zoekactie op touw gezet. Met behulp van politiehonden en een helikopter is er in en rond de wijk Westeinde gezocht naar de 2e verdachte. De verdachte heeft op een gegeven moment zijn witte jas uitgedaan, die is gevonden. De man zelf is nog niet gevonden.

Het signalement van de 2e verdachte luid als volgt: Een Marokkaanse man met kort donker krullend haar. Hij draagt een beige geblokte dan wel banen in de trui. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. En draagt een lichte spijkerbroek.

Het is nog onduidelijk of de daders iets buit gemaakt hebben.

Eerdere overval

Dinsdagmorgen werd een poging gedaan een Primerawinkel in Stiens te overvallen. Of het om de zelfde daders gaat is nog onduidelijk.

Tekst: HvNieuws.nl

Deel dit artikel