Ravage op A59 na ongeval met vrachtwagens

Deel dit artikel
Raamsdonk - Een aanrijding tussen twee vrachtauto's leidde in de woensdagavond 23 maart 2011 tot een afsluiting van de autosnelweg A-59. De stremming duurde tot diep in de nacht.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur ter hoogte van Raamsdonk op het wegvak tussen knooppunt Hooipolder (kruispunt van A27 en A59) en Waspik. Het ging om de rijbaan richting Waalwijk. Er waren twee vrachtauto's (trekkers met opleggers) op elkaar gebotst.

Volgens een getuige reed een van de truckers erg langzaam op tweede rijstrook reed en af en toe zelfs ook op de vluchtstrook. De vrachtwagenchauffeur die daar achter reed, heeft de aanrijding nog proberen te voorkomen door een uitwijkmanoeuvre te maken. Agenten spoten enkele brandblussers leeg, na een beginnende brandje in een van de vrachtauto's. De brandweer zorgde er voor dat het vuur volledig gedoofd werd. Van de achterste vrachtauto zat de cabine flink in elkaar.

De 31-jarige bestuurder uit Deventer werd per ambulance naar het ziekenhuis Amphia Molengracht in Breda vervoerd. Hij mocht na medisch onderzoek naar huis (verwondingen pijn aan borst en pijn aan been). De voorste betrof een vrachtwagen uit Litouwen. De achterkant was flink beschadigd. In de cabine was een sterke alcohollucht te ruiken. In de auto zaten twee mannen . Zij werden allebei gearresteerd om dat onduidelijk was wie er achter het stuur had gezeten op het moment van de aanrijding. In het politiebureau bleek dat de 48-jarige Litouwer bestuurder was geweest. Hij was onder invloed van alcohol. Om die reden is er een bloedproef van hem afgenomen en werd zijn rijbewijs ingenomen. De arrestatie van zijn bijrijder (47) werd geseponeerd. Vanwege de ravage en het sporenonderzoek werd de A-59 in de richting Waalwijk afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat verzorgde een omleidingroute. Het duurde tot kwart voor vier voordat de ravage was opgeruimd en de weg weer werd opengesteld. Bron: Politie.nl

Deel dit artikel