Opnieuw onderzoek naar vermiste Farida Zargar

Deel dit artikel
Spijkenisse - In het onderzoek naar de vermiste Farida Zargar wordt vandaag de sloot in het Mallebos waar twee weken geleden haar sleutelbos werd aangetroffen volledig leeggepompt. Daarna zullen rechercheurs en forensisch specialisten de sloot met een metaaldetector scannen op mogelijke andere bezittingen van Farida. Farida Zargar verliet donderdag 5 augustus haar werk bij transportbedrijf De Rijke.

Ze fietste langs het Mallebos en werd daarna nog door een bekende gezien in de omgeving van het Abccomplex in Spijkenisse. Vanaf dat moment is Farida spoorloos. Hoewel Farida het laatst gezien is in de omgeving van het Abccomplex, is ook het Mallebos kort na haar verdwijning met speurhonden en een helikopter doorzocht. In december 2010 werd nabij een sloot de fiets van Farida aangetroffen.

 De fiets was mogelijk eerder tijdens baggerwerkzaamheden uit de sloot gehaald en aan de kant gelegd. Duikers van de politie hebben de betreffende sloot doorzocht. Ook werd de directe omgeving met speurhonden van de KLPD doorzocht. Op dat moment was het, gezien de weersomstandigheden (vorst en sneeuw), niet mogelijk om uitgebreid bodemonderzoek te verrichten en de sloot verder te onderzoeken. Op dinsdag 8 en woensdag 9 maart kon dat wel en vond het bodemonderzoek plaats. Politiemensen, de Krijgsmacht, het KLPD en het Nederlands Forensisch Instituut kamden het 40 hectare tellende bos uit op zoek naar eventuele sporen van Farida. Ook werd vier kilometer lengte aan sloot doorzocht. Hierbij werd in de sloot die nu zal worden leeggepompt de sleutelbos van Farida aangetroffen.  In een ultieme poging uit te sluiten dat er nog meer goederen in de sloot liggen, wordt donderdag 24 maart de volledige sloot leeggepompt en met een metaaldetector gescand. Het is de politie alles aan gelegen meer helderheid in deze zaak te krijgen en ieder bewijs wat kan leiden tot het oplossen van deze zaak of het uitsluiten van scenario’s is welkom.

 

Het onderzoek

 

De politie begon direct na de vermissing van Farida een uitgebreid onderzoek en zette twintig rechercheurs op de zaak. Zij hielden met vele scenario’s rekening. Het is nog altijd niet duidelijk of Farida zelf is weggegaan of dat er sprake is van een misdrijf. Daarom is naast het nauwgezette rechercheonderzoek in Nederland en o.a. ook Rusland uitgebreid de hulp van burgers ingeschakeld. Ook is in de (inter)nationale media veel aandacht voor de vermissing gevraagd. Dat leverde het onderzoeksteam veel tips op.

 

Oproep

 

Het is nog steeds van groot belang dat de politie in contact komt met de onbekende persoon die begin november 2010 de bankpas en de “e.dentifier” van Farida in de brievenbus van het politiebureau in Spijkenisse achterliet. Van deze persoon zijn meerdere malen camerabeelden getoond in de media. De politie wil nog steeds heel graag weten hoe deze persoon in het bezit is gekomen van de persoonlijke eigendommen van Farida. Bent u of kent u deze persoon, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie via nummer 0900-8844. Alle tips die kunnen leiden tot het vinden van Farida zijn welkom. Dit kan ook anoniem via meld misdaad anoniem, 0800-7000.

Deel dit artikel