Bewoners ontkomen aan vuurzee (Video)

Deel dit artikel
Eext - Een grote uitslaande brand heeft donderdag in de vroege ochtenduren aan de Gieterstraat in Eext een rietgedekte woonboerderij verwoest. Een overbuurman ontdekte de brand die al uitslaand was, waarna hij gelijk de bewoners en de buren wakker maakte. Die konden zich net op tijd in veiligheid stellen.

De brandweer kreeg omstreeks half drie de melding van de brand. Omdat er meerdere meldingen binnenkwamen van een uitslaande brand in een rietgedekte boerderij werd er gelijk groot alarm geslagen. De brandweer moest zich richten op meerdere naastgelegen rietgedekte boerderijen. Deze moesten worden natgehouden.

Even zag het ernaar uit dat een tweede boerderij vlam zou vatten, maar door de snelle inzet van de brandweer konden deze gespaard blijven. Wel hebben enkele panden schade opgelopen. Korpsen uit Gieten, Assen, Annen en Rolde bestreden de brand. Zij zijn de hele nacht bezig geweest met bluswerkzaamheden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Niemand raakte gewond. De bewoners zijn elders opgevangen.

 Telegraaf

Tv Noord

Deel dit artikel