Burgernet van start in Eemsmond

Deel dit artikel
Eemsmond - Eind maart starten we met Burgernet. Iedereen van zestien jaar of ouder kan meehelpen de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente te vergroten.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen inwoners, ondernemers, politie en gemeente. Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers. De achterliggende gedachte is eenvoudig: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen.

Uw bijdrage telt

Alle inwoners in onze gemeente ontvangen omstreeks 16 maart een brief op hun huisadres. Als u zich als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente. De meldkamer van de politie kan een Burgernetactie starten als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet dan wel sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Doet u mee aan Burgernet dan krijgt u bij een Burgernetactie een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon. Dit met het verzoek om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Als deze actie ten einde is, ontvangt u een bericht over het resultaat van de actie.

Burgernet werkt

Burgernet wordt in steeds meer gemeenten ingevoerd en heeft al meer dan 200.000 deelnemers. Inmiddels zijn 88 gemeenten actief met Burgernet. Uitgebreide informatie vindt u op www.burgernet.nl.

Aanmelden

Bent u zestien jaar of ouder? Wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meldt u dan aan via www.burgernet.nl. Heeft u geen internet? Vult u dan de antwoordkaart in en verstuur deze gratis in de antwoordenvelop. De enveloppe en kaart heeft u in de brievenbus gekregen. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat verdachten en vermiste personen worden opgespoord.

Informatie

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die richten aan Relatiebeheer Burgernet: [email protected] of telefonisch (06) 15 83 72 23.

Deel dit artikel