Hennepkwekerijen opgerold in de provincie

Deel dit artikel
Vledderveen - De politie heeft op meerdere plekken in de provincie hennepkwekerijen opgerold. Aan de 3e Oomsweg in Vledderveen troffen agenten dinsdagochtend bij toeval een hennepkwekerij onder de grond. Agenten gingen bij de woning kijken, omdat de stroomleverancier aangaf dat er veel stroom werd verbruikt op dat adres.

De 38-jarige bewoonster vertelde dat er geen hennepkwekerij aanwezig was. De agenten gingen toch op onderzoek uit. Ze zagen een bult met piepschuimplaten. Een van de agenten ging erop staan en zakte er met een been doorheen. Er ontstond een groot gat, waarna ze een trap naar beneden zagen. Onder de vloer van de schuur troffen ze 474 hennepplanten van circa 75 cm hoog.

In een andere schuur troffen ze alleen het afval en wat apparatuur. De hennep en alle apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoonster is aangehouden en de politie doet verder onderzoek. De verhuurder moet zich melden op het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Bad Nieuwschans – In de schuur van een woning aan de Stationsstraat in Bad Nieuweschans werd dinsdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Daar werden 122 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur ontdekt. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. De 59-jarige verdachte uit Kampen komt een verklaring afleggen.

Finsterwolde – Tenslotte werd in Finsterwolde een hennepkwekerij opgerold. De ramen waren afgeplakt en de ramen waren erg vochtig. Op de bovenverdieping werden 455 hennepplanten en apparatuur gevonden. Die werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 68-jarige bewoner wordt gehoord. De politie doet onderzoek.

Bron: Politie.nl

Deel dit artikel