Mogelijke brandstichting nabij Bloemsingel (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Exact een uur na de brandjes op de Korreweg en het Floresplein kwam er opnieuw een melding binnen van brand in de omgeving van de Korreweg.

De brandweer werd om kwart over zes opgeroepen voor een woningbrand aan de Ebbingedwinger in Groningen. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand in de houten buitengevel van een woning aan de Bloemsingel, tegenover de Ebbingedwinger.

Terwijl er een tweede hoogwerker werd opgeroepen voor assistentie bij de brand begon de andere hoogwerker met de bestrijding van de brand.

Door de houten platen van de gevel te slopen kon de brandweer bij de brandhaard komen. Het isolatiemateriaal is geblust en verwijderd. De hitte zat echter door de gehele gevel van het appartementencomplex en dus heeft men met behulp van een tweede hoogwerker de rest van de gevel en het dak gecontroleerd.

Na ongeveer een uur was de brand onder controle. Men vermoedt dat het ook hier weer gaat om brandstichting, omdat er meerdere brandjes tegelijk waren.

De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Heeft u iets gezien tussen 06:00 en 06:15 vanochtend in de omgeving van de Bloemsingel? Meldt u zich dan bij de politie via 0900-8844. (Lokaal tarief)

 Maandag op Oogtv beelden

Deel dit artikel