Kraakpand `Contini` Peperstraat ontruimd om 06:30 (Video)

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft woensdagmorgen in alle vroegte twee voormalige horecapanden in de Peperstraat in Groningen ontruimd. De panden waren al geruime tijd gekraakt.

 De ontruiming door de politie verliep geweldloos. Er werden drie aanhoudingen verricht.

Civiele ontruiming

Een gerechtsdeurwaarder had al meerdere mislukte pogingen ondernomen om de krakers langs vreedzame weg uit de panden te krijgen. Hij had al diverse malen geprobeerd om met de krakers in contact te komen. De krakers wensten hem niet te woord te staan. Maandag moest hij zich nog met de politie terugtrekken, omdat zij vanuit het pand met urine werden bestookt.

 

Sterke arm

Vanochtend rond 06:30 uur probeerde de deurwaarder de krakers te bewegen het pand vrijwillig te verlaten. Toen de krakers dit weer weigerden, riep de deurwaarder de hulp in van de politie. Daar de politie het vermoeden had dat zich in de panden meerdere krakers bevonden, werd de mobiele eenheid ingezet. Leden van een BraTra eenheid (een brand- en traangasgroep van de ME) gingen met gebruik van een hoogwerker en een container het pand binnen. Bij een zoektocht door de panden trof de politie vier krakers en een hond aan. Drie krakers en de hond kozen eieren voor hun geld. Zij lieten zich zonder verzet uit het pand verwijderen. Eén kraker (personalia onbekend) weigerde het pand te verlaten. Hij werd door de politie aangehouden en ingesloten.

 

Sympathisanten

Tijdens de ontruiming werd de omgeving van de Peperstraat hermetisch afgezet. In de Poelestraat wilden twee sympathisanten over een afzetting klimmen. Toen het duo niet reageerde op waarschuwingen van de politie moesten ook zij mee naar het politiebureau. Beide verdachten weigerden hun naam op te geven.

 

Ontruiming rustig verlopen

De ontruiming van de voormalige pizzeria Contini verliep woensdagochtend verder rustig. De politie is tevreden over de ontruiming en heeft de actie inmiddels beëindigd.

 

 

Tv Noord

Telegraaf

Oogtv

Deel dit artikel