Eigenaar kledingatelier aangehouden voor Opiumwet (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Het roofcoördinatieteam van de regiopolitie Groningen heeft maandag een 45-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking overtreding van de Opiumwet. Het gaat om de eigenaar van het overvallen kledingatelier.

Overval

Woensdagmorgen 16 februari werd het kledingatelier door drie mannen overvallen. Het trio bedreigde een 47-jarig personeelslid uit Groningen met een vuurwapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de binnenstad. Door een alerte getuige, het inzetten van het zogenaamde ringensysteem en waarnemingen via cameratoezicht werden de drie verdachten snel door de politie aangehouden.

34 kilo softdrugs

Na de overval werd door de recherche bij het (sporen)onderzoek in het atelier een afgesloten ruimte aangetroffen. Bij de daaropvolgende doorzoeking trof de politie in deze afgeschermde ruimte een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierbij werden 211 hennepplanten en 34 kilo softdrugs gevonden. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen.

Bewaring

De 45-jarige eigenaar wordt door de recherche verhoord. De drie verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Omdat de verdachten niet meewerken met het onderzoek is het nog onduidelijk of er een verband is tussen de overval en de aangetroffen hennepkwekerij. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

De man werd vorige week nog gecontroleerd door ambupersoneel,zie

Deel dit artikel