Uitslaande brand verwoest woning in Tjuchem (Video)

Deel dit artikel
Tjuchem - Een woning aan de Kooiweg in Tjuchem (gemeente Slochteren) is zondagavond 13 februari volledig door brand verwoest. De brand werd tegen 18.30 uur door een buurman ontdekt, die vervolgens de brandweer alarmeerde. De vlammen sloegen op dat moment al uit het dak van de woning.

Omdat de woning aan de drassige landweg lag, had de brandweer van Siddeburen in eerste instantie moeite om bij de woning te komen. Een blusvoertuig kwam op ongeveer 100 meter van de woning vast te zitten. Dankzij ondersteuning van het korps van Wagenborgen kon toch nog snel de bluswatervoorziening worden opgebouwd vanuit een nabijgelegen kanaal. Dit had echter geen gevolgen voor het verloop van de brand. Deze was vanaf het begin al zo hevig, dat het volledige pand ten prooi viel aan de vlammenzee.

De buurman die de brand ontdekte, slaagde er in een deur open te zetten, waardoor een hond gered kon worden. Een andere hond kwam niet meer naar buiten, hij overleefde de brand helaas niet. De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand niet thuis. Over de oorzaak van de brand kan op dit moment nog niets worden gezegd. Nadat de brandweer klaar was met nablussen, kon het brandweervoertuig van Siddeburen door middel van een graafmachine worden losgetrokken en huiswaarts keren. www.brandweergroningen.nl

 

Dvhn

Deel dit artikel