Plezierjacht in Ter Apel door brand verwoest (Video)

Deel dit artikel
Ter Apel - Een plezierjacht, die in de jachthaven van Ter Apel lag afgemeerd, is vrijdagavond 11 februari volledig uitgebrand.

De brand werd rond de klok van 8 uur in de avond gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen. Daarop werd het brandweerkorps van Ter Apel gealarmeerd. Even later kregen zij assistentie van een tweede blusvoertuig uit Stadskanaal, vanwege de slechte bereikbaarheid van de brandhaard.

De brand woedde in een plezierjacht van ongeveer 10 a 11 meter lang. Het vuur werd in eerste instantie bestreden met water en later ook met schuim. Het kostte de brandweer bijna anderhalf uur om het vuur volledig onder controle te krijgen. De boot werd volledig verwoest. Nadat het vuur gedoofd was heeft de brandweer de boot naar een helling getrokken, zodat het restant niet kan gaan zinkenBij het incident deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Er kwam geen brandstof in het oppervlaktewater terecht. Over de oorzaak van de brand kan op dit moment nog niets worden gezegd.

Deel dit artikel