Man aangehouden na explosie Heiligerlee (Video)

Deel dit artikel
Heiligerlee - De politie heeft woensdagnacht een 37-jarige man uit Heiligerlee aangehouden voor brandstichting. De man meldde zich uit eigen beweging op het politiebureau, waarna hij werd ingerekend.

De 37-jarige wordt ervan verdacht dat hij woensdagavond in zijn woning aan de Vendelstraat in Heiligerlee brand heeft gesticht. Politieagenten en brandweerlieden reageerden op een brandmelding in de betreffende woning. Zij constateerden dat de achterdeur van het pand eruit lag. Ook zagen zij dat in de keuken sprake was van sterke rookontwikkeling. Politieagenten trapten vervolgens de voordeur in om te checken of er nog personen in het pand aanwezig waren. Zij moesten vanwege de rook hun zoektocht staken. Later constateerde de brandweer dat er niemand in de woning was.

Tijdens het blussen van de brand ontstond een lichte explosie. Hierbij werd een brandweerman naar achteren gedrukt. Hij kwam ten val, maar raakte niet gewond. De politie onderzoekt de toedracht van de brand. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Deel dit artikel