Binnenvaartschip botst tegen Knijpsbrug in Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Hoogezand - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar de aanvaring van een binnenvaartschip tegen de Knijpsbrug over het Winschoterdiep te Hoogezand. Bij de aanvaring deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was schade aan schip en brug. De brug was door de aanvaring niet buiten bedrijf en de scheepvaart was niet gestremd.

Tegenover de Waterpolitie van het KLPD verklaarde de schipper dat hij verkeerd voor de brugopening kwam. Hij probeerde de vaart uit het schip te halen door achteruit te slaan maar dit lukte niet. De boegschroef stopte er ook mee en toen ramde het schip met een snelheid van 7 km/uur een meerstoel en vervolgens het beton van de brug. Bij de aanvaring werd het anker van het schip door de huid gedrukt waardoor een gat in de huid ontstond en water in de voorpiek stroomde. De lekkage had geen nadelige gevolgen voor de stabiliteit van het schip. Provinciale Waterstaat stelt een onderzoek in de schade aan de brug.

Op verzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat blijft het schip ter plaatse totdat de bediening van de motor door een expert is nagekeken.

Met dank aan www.hsvandaag.nl

Deel dit artikel