Brandweer Oldambt eert vrijwilligers

Deel dit artikel
Finsterwolde - Het brandweerkorps Oldambt eert haar vrijwilligers. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van het korps op 29 januari. De brandweerlieden werden allen geëerd vanwege hun geleverde bijdrage aan de veiligheid in onze gemeente.

Een van de vrijwilligers, Sietse de Bruijne, werd tijdens de feestavond Koninklijk onderscheiden. Sietse de Bruijne heeft maar liefst 33 jaren bij de brandweer gewerkt en neemt nu afscheid van zijn collega’s. De Koninklijke onderscheiding werd hem opgespeld door loco-burgemeester, mevrouw Ricky van den Aker.

Drie jubilarissen, Marten Bruins, Tijbo Burema en Pieter Timmer zijn 25 jaar ‘bij de brandweer’. De vierde collega, Henk Smeenge, werkt 30 jaar bij de brandweer. Zij kregen een medaille opgespeld.

Naast het onderscheiden van deze vrijwilligers heeft het korps van Oldambt afscheid genomen van een aantal collega’s, die om diverse redenen het korps hebben verlaten. Jogchum de Boer en Ben Haaijer ontvingen een unieke, speciaal voor de brandweer Oldambt ontworpen, sculptuur en een afscheidsoorkonde.

 

 

Noord

Deel dit artikel