Tweetal redt mensen bij ongeval Munnekezijl (Video)

Deel dit artikel
Munnekezijl - Een 45-jarige vrouw en haar 11-jarige dochter uit Burum zijn zaterdagmiddag op de Olde Borchweg in Munnekezijl gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval.

Door heldhaftig optreden van twee mannen uit Munnekezijl (24 en 59 jaar ) konden slachtoffers, die met de auto te water was geraakt, worden gered. De 45-jarige bestuurster was met haar auto in een bocht door nog onbekende oorzaak in de slip geraakt. Het voertuig kwam hierdoor op de kop in een brede sloot terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de meerdere ambulances en de brandweer van Grijpskerk.

Ook werd de hulp van meerdere duikploegen van de brandweer en de traumahelikopter ingeroepen. De 24- en 59-jarige bewoners van de Olde Borchweg verleenden direct eerste hulp. Beiden konden de auto met een trekker en een sleepkabel op de zijkant trekken. Hierop konden de hulpverleners beide inzittenden uit de auto halen. Het 11-jarig meisje is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw raakte onderkoeld en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.  De auto raakte zwaar beschadig en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Tv Noord

 

Lc

Deel dit artikel