Brandweerman Harrie Drewel koninklijk onderscheiden

Deel dit artikel
Hoogezand - 'Wat weten we eigelijk van Harm-Harrie Drewel. Weinig, hij is een man van weinig woorden. Hij is een man met een duidelijke eigen mening. Hij is een man die zijn plicht nooit verzuimde. Een gepassioneerd brandweerman.' Zo begon vrijdagavond het verhaal van Fokko van der Struik toen hij namens het commando van de brandweer Hoogezand-Sappemeer wat tegen de afscheid nemende Harrie Drewel mocht zeggen.

Na het verhaal die hij had beloofd kort te houden (3 pagina's) sloot hij af met de volgende woorden 'bedankt voor je inzet, je betrokkenheid en je advies', dat was het sein voor loco-burgemeester Roelof Stabler om zijn ambtsketting om te hangen en Harrie Drewel na een korte toespraak het lintje Lid in de Orde van Oranje Nassau op te spelden.

Harrie Drewel die tevens werkzaam is bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer nam vrijdagavond na 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij de vrijwillige brandweer van Hoogezand-Sappemeer afscheid van de brandweer.

Maar er gebeurde meer vrijdagavond, het feest dat door de commandant 'Mixed Party' werd genoemd werd rond 19.30 uur officieel geopend. Na een voorwoord, terug blik van het afgelopen jaar, en een blik in de toekomst was het tijd voor de onderscheidingen en de behaalde diploma's.

Hans Blaauw mocht namens het commando van de brandweer de diploma's aan D.H de Bijl (brandwacht), K.W.Koning (brandwacht), J. v.d. Kooij (brandweerchauffeur), A.C Miedema (brandweerchauffeur), R. Patje (brandwacht eerste klas), C.W. Setz (brandweerchauffeur), M.Staal (brandwacht) en G.Vasse (brandweerchauffeur) uitreiken.

Voor Fokko van der Struik en Alle Kalverboer die beide twintig jaar bij de vrijwillige brandweer zaten had de commandant Mike de Laat een oorkonde en een beeldje.

De avond werd afgesloten met een spelletje 'kennis quiz aan de hand van foto's'. Daarbij werden 15 foto's op het scherm vertoond, waar de leden, partners en raadsleden een antwoord op moesten geven.

Met dank aan www.112hoogezand.nl

Deel dit artikel