Politie zoekt getuigen na poging tot overval (Video)

Deel dit artikel
Groningen - De politie doet sinds donderdag 13 januari onderzoek naar een poging overval op een tabakszaak in Groningen. Op het YouTube-kanaal van Regiopolitie Groningen zijn bewakingsbeelden geplaatst.

De onbekende heeft donderdagmiddag 13 januari geprobeerd de winkel in de Steentilstraat in Groningen te overvallen.

De overvaller kwam omstreek 14:50 uur de zaak binnen, waarna hij een 33-jarig personeelslid met een steekvoorwerp bedreigde. De overvaller liep door naar de kantoorruimte van de zaak. Daar trof de overvaller de eigenaar van de zaak. Deze wist hem zijn winkel uit te duwen en de toegangsdeur te sluiten.

De overvaller is zonder buit ontkomen. Hij is weggefietst in de richting van het Damsterdiep. Bij de worsteling in de zaak verloor de dader zijn wapen. Deze is veiliggesteld en wordt door de forensische recherche op sporen onderzocht.

Een zoektocht naar de dader bleef vooralsnog zonder resultaat. De 33-jarige medewerkster raakte bij de overval lichtgewond. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

De overvaller is een negroïde man, 35 /40 jaar oud, 1.85/1.90 m, fors postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige jas met een capuchon. Hij droeg verder een donkere broek, vuurrode trui en beige schoenen.

De politie beschikt over duidelijke bewakingsbeelden en heeft ze op YouTube geplaatst,www.youtube.com/politiegrn. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over de overval. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel