Onrust bij CS in Den Haag

Deel dit artikel
Den Haag - Na de rustig verlopen studentendemonstratie ging het vanmiddag toch nog even fout in Den Haag. Het was onrustig bij het ministerie van onderwijs aan de Rijnstraat waar honderden jongeren de Mobiele Eenheid bekogelden met vuurwerk en blikjes.

De ME voerde charges uit en drong de groep terug naar het Centraal Station. Daarbij werden flinke klappen uitgedeeld. In zwart geklede jongeren hadden eerder demonstrerende studenten op het Malieveld opgeroepen om het ministerie te bestormen. Ze deelden flyers met deze oproep uit.

In de flyer stond: “Als we willen veranderen is het niet genoeg om in een park naar een handjevol sprekers te luisteren, maar moeten we de straat op om terug te eisen wat van ons is.” Bij het Binnenhof verzamelde zich ook een grote groep studenten. De ME greep ook hier in en veegde het Plein schoon. Op de Koningskade werd nog een charge uitgevoerd om de studenten Den Haag Centraal binnen te krijgen. Bij de ongeregeldheden werden 25 mensen opgepakt, waaronder enkele leden van de Anti-Fascistische Aktie. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft waardering voor de inspanningen van het organiserende comité. “Mede door hun inzet is de manifestatie op het Malieveld goed verlopen.

Op de ongeregeldheden die na afloop in de binnenstad ontstonden waren we goed voorbereid en daar heb je nu eenmaal de ME voor”.

Deel dit artikel