Sjoert van der Naald Koninklijk onderscheiden

Deel dit artikel
Middelstum - Vrijdagavond is brandweerman Sjoert van der Naald uit Middelstum door burgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum Koninklijk onderscheiden.

Brandweercollega's, familie, vrienden en kennissen hadden zich vrijdagavond rond 19:15 uur bij de kazerne verzameld. Sjoert wist natuurlijk helemaal van niks, en moest naar de kazerne gelokt worden. Om 19:30 uur werd er contact opgenomen met de meldkamer in de stad Groningen. Deze alarmeerde de Middelstumer brandweer. Binnen 1 minuut kwam Sjoert de oprit van de kazerne op gereden. Daar stond iedereen, en een brandweerwagen met zwaailichten en sirenes. Na even van de schrik bekomen te zijn, stapte hij uit met de woorden: “Rotjongens”.

Hij had dit helemaal niet verwacht. Nadat iedereen binnen was, begon de burgervader aan zijn toespraak. Daarin kwamen gebeurtenissen naar voren waar nu vreselijk om gelachen werd. Sjoert is niet alleen actief voor de Middelstumer brandweer, ook tijdens de Pinksterkampen in de Marnewaard is hij actief als brandweerman. Ook zet hij zich elk jaar weer als EHBO'er in voor het muziekevenement Sunsation in Middelstum. Na de toespraak werd Sjoert naar voren geroepen, om zijn onderscheiding in ontvangst te nemen. Dit gebeurde onder luid applaus. Voor Margreet de vrouw van Sjoert, was er een grote bos bloemen.

Na het officiële gebeuren was er tijd voor een hapje en drankje.

 

Dvhn

 

Deel dit artikel