Plofkraak rabobank Rijswijk

Deel dit artikel
Rijswijk - De politie onderzoekt een poging om een geldautomaat aan de Prins Willem Alexander Promenade te kraken, in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 januari.

Rond 04.00 uur hoorden getuigen een harde knal en troffen zij een zwaarbeschadigde automaat aan. Ook zagen zij nog net hoe een aantal personen op scooters (zonder licht) wegreden in de richting van Den Haag. Nadat de politie was gewaarschuwd, gingen agenten direct naar de verdachten op zoek; zij werden echter niet meer aangetroffen.

 

Direct na de kraak zette de politie de omgeving ruim af en werd een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Vanwege mogelijk explosiegevaar, werden hierbij ook de brandweer en explosievenexperts van de politie ingezet. De politie onderzoekt de poging om de geldautomaat te kraken en is op zoek naar getuigen.

De personen die rond 04.00 uur bij de automaat zijn gezien, droegen allen donkere kleding en droegen iets op hun hoofd. Dit kan een helm of petje zijn geweest. De verdachten zijn op scooters, zonder licht, weggereden in de richting van Den Haag. De recherche van Bureau Rijswijk wil graag in contact komen met getuigen van de kraak of mensen die rond 04.00 uur de verdachten op scooters (samen of afzonderlijk) hebben zien rijden.

Ook mensen die anderzijds informatie hebben die de recherche kan helpen bij het opsporen van de daders, worden dringend verzocht contact op te nemen, via telefoonnnummer

0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M, op telefoonnummer 0800-7000. Bron: Politie.nl

Deel dit artikel