Two days after bij Zwijndrecht

Deel dit artikel
Zwijndrecht - De brandweerkorpsen van Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam-Rijnmond die ingezet waren bij de grote ethanolbrand bij Rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, hebben de brand inmiddels geblust.

Het sein 'brand meester' werd zaterdagmorgen rond 9:45 gegeven. De brand kon uiteindelijk succesvol worden geblust met schuim.

De brand is, naar nu blijkt, waarschijnlijk ontstaan door een rangeerfout. Bij het nemen van een wissel botste een trein tegen de wagon, die daardoor scheurde. Daardoor ontstond een lekkage waarbij de ethanol (alcohol) vlam vatte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de brand in een treinwagon met ethanol op een rangeerterrein in Kijfhoek, bij Zwijndrecht. Maar ook het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de brand. Het kijkt naar de oorzaak en of er verwijtbare fouten zijn gemaakt. Dat zei zaterdag burgemeester Antoin Scholten van Zwijndrecht op een persconferentie. Burgemeester Scholten bedankte alle medewerkers van de hulpdiensten. In totaal is de brandweer met 225 man in touw geweest. Zoals altijd bij een incident op Kijfhoek is er direct groot alarm gegeven omdat de gevolgen groot kunnen zijn. Kijfhoek is het grootste rangeerterrein van Europa

Deel dit artikel