Vrachtwagen op de kant op de A28 bij Zwolle (Video)

Deel dit artikel
Zwolle - Zaterdagmorgen is een Zweedse truck met oplegger op de A28 bij Zwolle gekanteld en op de zijkant op de middenvangrail terecht gekomen.

Het ongeval ontstond toen de chauffeur op de, nog afgesloten, rechterrijbaan richting Zwolle in aanraking met enkele afzettingspaaltjes kwam. Na een, te hevige, stuurcorrectie ramde de combinatie de vangrail. De truck was geladen met assen voor de Scania vestiging Zwolle. De combinatie kwam met de neus in de berm tot stilstand, hierna kantelde de oplegger deels over de vangrail op de linker rijbaan van de andere rijrichting terecht. Twee achter de truck rijdende personen auto's reden achterop elkaar en werden tevens beschadigd door brokstukken. De bestuurders van deze auto's kwamen met de schrik vrij De gewonde chauffeur van de truck is door de brandweer uit zijn cabine geholpen.

Door het ongeval ontstonden er lange files op e A28 in beide rijrichtingen. De bergers zullen nog enkele uren bezig zijn met de berging van de truck met oplegger, eerst moest namelijk de lading uit de oplegger worden gelost en vermoedelijk wordt daarna een deel van de vangrail vervangen. De VOA heeft de sporen van het ongeval vast gelegd. De A28 Hoogeveen – Zwolle is in beide richtingen dicht bij de afrit Ommen. Er is een vrachtwagen gekanteld en door de middenberm gegaan. Er staan in beide richtingen files. Het verkeer kan er mondjesmaat langs over de vluchtstrook. De afsluiting duurt waarschijnlijk tot het eind van de middag. Er is een omleidings route ingesteld bij Hattemmerbroek (Hattem) en Julianaplein Groningen.

 

Meternieuws

Deel dit artikel