Uitslaande woningbrand in Loppersum (Video)

Deel dit artikel
Loppersum - Zondagmiddag rond 15.30 uur werd door de bewoners brand gemeld in een slaapkamer van hun woning aan de Zeerijperweg in Loppersum. Binnen enkele minuten na de melding was de tankautospuit van Loppersum ter plaatse.

Er was toen al sprake van flinke rookontwikkeling op de bovenverdieping van het vrijstaande huis. Er werd opgeschaald naar middelbrand waarna zowel een tankautospuit van korps Middelstum, als de hoogwerker van brandweer Delfzijl naar Loppersum kwamen ter assistentie.

Na ongeveer een half uur sloegen de vlammen uit het dak van de woning en kon het vuur effectief van bovenaf worden bestreden. In combinatie met een binnenaanval kreeg de brandweer het vuur toen vrij snel onder controle. Ook wisten brandweermensen in die fase nog enkele persoonlijke bezittingen, waaronder fotoalbums, van de bewoners veilig te stellen.

Na twee uur blussen was het vuur helemaal uit. Het dak en de bovenverdieping van de woning raakten zwaar beschadigd door de brand. De rest van de woning liep forse rook- en waterschade op. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting geweest. www.brandweergroningen.nl

Noord

Deel dit artikel