Koninklijke onderscheiding voor Brandweerman Lammert Mellema

Deel dit artikel
Nieuwe Pekela - Op zaterdag 8 januari 2011 om 20.00 uur, tijdens de Nieuwjaarsborrel van de brandweer, werd afscheid genomen van brandweerman Lammert Mellema in ontmoetingscentrum De Kiepe, te Nieuwe Pekela.

Tijdens deze bijeenkomst werd Mellema in het zonnetje gezet door zijn brandweercollega’s en heeft hij uit handen van burgemeester Meindert Schollema een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt gekregen, namelijk die van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lammert Mellema is geboren op 2 december 1950 te Nieuwe Pekela. Hij maakte sinds 16 april 1984 deel uit van de vrijwillige brandweer van eerst de gemeente Nieuwe Pekela, en na de herindeling, de gemeente Pekela.

De heer Mellema is ondertussen 60 jaar geworden en neemt daarom afscheid van de brandweer. Mellema is ruim 26 jaar onafgebroken als vrijwilliger actief geweest in de rang van hoofdbrandwacht.

Naast de functie hoofdbrandwacht was de heer Mellema ook chauffeur bij de blusgroep Nieuwe Pekela. Daarnaast was hij actief met andere activiteiten naast het reguliere brandweerwerk. Hij organiseerde activiteiten namens de personeelsvereniging (o.a. fietsdriedaagse en de Schutse markt). Daarnaast was hij huismeester van de locatie Nieuwe Pekela. Samen met zijn echtgenote Tineke zorgde hij ervoor dat de brandweergarage er altijd schoon en verzorgd uitzag.

Noord

Deel dit artikel