Bovenverdieping uitgebrand in Appingedam (Video)

Deel dit artikel
Appingedam - De bovenverdieping van een woning aan het Dominee Christophoripad in Appingedam is dinsdagmorgen uitgebrand.

Om 7.50 uur op dinsdag 4 januari 2011 kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen een melding binnen van een woningbrand aan de Dominee Christophorpad 1 in Appingedam. De brand werd gemeld als schoorsteenbrand, maar na aankomst van de brandweer van Appingedam bleek het te gaan om een brand op de bovenste etage, naast de schoorsteen.

Omdat de vlammen uit het dak sloegen werd ook de brandweer van Delfzijl gealarmeerd. Zij kwamen met een hoogwerker en een extra bluswagen ter plaatse. Om voldoende bluswater te krijgen moest een wak worden gemaakt in een naastgelegen sloot.

Ongeveer een uur na de eerste melding was de brand onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. De schade aan de bovenste verdieping van de woning is aanzienlijk. Na het nablussen werd de woning overgedragen aan de politie, die onderzoek zal doen naar de oorzaak van de brand.

 Dvhn

Noord

 

Deel dit artikel