Brandweerman neemt afscheid

Deel dit artikel
- Vanmorgen heeft er een symbolische in scene gezette "laatste uitruk" voor Lieuwe plaatsgehad. Bij zijn ouders aan de Abel Tasmanweg in Lutjegast was een brand in de garage gemaakt.

Zijn ouders, kinderen, vriendin (die als vermist slachtoffer in de garage zat) familie en vrienden waren hiervan op de hoogte.

Tijdens het jaarlijkse overleg als voorbereiding op de jaarwisseling zat Lieuwe op de kazerne toen de pieper ging. Nietsvermoedend werdt de uitruk kleding aangetrokken, en met collegas uitgerukt naar Lutjegast. Ook de meldkamer van de brandweer speelde perfect mee. Bijna in Lutjegast kreeg Lieuwe het vermoeden dat dit wel eens een andere uitruk kon zijn dan normaal… Ter plaatse aangekomen stonden de collega's en anderen hem op te wachten.

Na zijn vriendin uit de garage te hebben gehaald werden er bloemen aan Lieuwe overhandigd door de commandant. De laatste “echte” dienst voor hem zal tijdens deze oud en nieuw zijn. Lieuwe zet een punt achter zijn brandweer carrierre na 14 dienstjaren. In die tijd heeft hij diverse opleiding gevolgd zoals brandweerchauffeur, pompbediender. Tijdens de jaarvergadering in februari zal er officeel afscheid van Lieuwe worden genomen. Tekst: Brandweer Grootegast

Deel dit artikel