Grote brand in Venlo

Deel dit artikel
Venlo - Op dit moment woedt er een zeer grote brand bij het Venlose bedrijf pkf Post. De palletfabriek ligt aan de Wylrehofweg in Venlo. De brandweer is met groot materiaal uitgerukt om de brand te bestrijden.

De brand die rond half 7 uitbrak zou woeden in 2 loodsen op het terrein. Het palletbedrijf ligt vlak bij het VieCuri ziekenhuis, omdat de wind richting Blerick staat heeft ziekenhuis uit voorzorg de kanalen die zorgen voor de luchtaanvoer afgesloten.

Uit verschillende plaatsen zijn eenheden ingezet om metingen te verrichten naar eventuele vrijgekomen gevaarlijke stoffen. [Update 22:00]

Bij de brand in Venlo is asbest vrijgekomen en verspreidt zich rond de brandhaard. Daarom is de Tegelseweg afgesloten en de huisartsenpraktijk gesloten. Binnen het gebied waar mogelijk asbestdeeltjes terecht zijn gekomen worden bedrijven en bewoners geïnformeerd over de maatregelen. Aan bewoners wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De bluswerkzaamheden zullen nog een tijdje duren. De brandweer gaf om 21.30 uur het sein meester.

 

www.112Regiolimburg.nl 

Deel dit artikel