Opnieuw felle brand in voormalig machinefabriek Winschoten (Video)

Deel dit artikel
Winschoten - Een uitslaande brand heeft zondagavond vlak voor middernacht het pand van de voormalige Noord-Nederlandse Machinefabriek in Winschoten deels in de as gelegt. De brand brak vlak voor middernacht uit. Vlak nadat de brandweer ter plaatse kwam werd opgeschaald naar Middelbrand, wat betekent dat er een tweede tankautospuit ter plaatse komt.

Deze heeft geholpen met de watervoorziening. Het pand aan de Sint Vitusstraat staat al geruime tijd op de nominatie om gesloopt te worden. Het gemeentebestuur van Winschoten had in September 2009 al de plannen om op het terrein een azc bouwen voor maximaal vierhonderd asielzoekers. Toen brandde ook al een deel van het pand uit.

Nu ruim een jaar en drie maanden later lag het terrein er nog net zo bij als na de brand in 2009. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Mogelijk is er sprake van brandstichting maar dit zal later onderzocht worden. Een gedeelte van de voorgevel is ingestort. De brandweer is een groot deel van de nacht bezig geweest met nablussen.

 

De brand van 2009

 

 

Dvhn

Deel dit artikel