Ravage op A7 door gladheid, auto valt in afwateringskanaal (Video)

Deel dit artikel
Klein Ulsda - Door gladheid zijn donderdagochtend op de autosnelweg A7 bij diverse plaatsen verkeersongevallen ontstaan. De snelweg werd vanaf de aansluiting met de Rijksweg N33 richting Duitsland afgesloten, nadat meerdere automobilisten van de spekgladde weg waren gegleden.

Klein Ulsda – Een 39-jarige man uit Groningen raakte door gladheid de controle over het stuur. De auto sloeg over de kop, reed door een omheining en belandde op de kop in een ‘afwateringsgat’. De Stadjer wist met lichte verwondingen aan het gezicht en rugletsel zelf uit de auto te komen. Hij werd met een hoogwerker uit het gat gehaald. Het slachtoffer werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept.

Beerta – Een 45-jarige man uit Groningen botste donderdagochtend door gladheid met zijn auto tegen de vangrail van de A7. Twee kinderen (10 en 14 jaar) werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept.

Zuidbroek – Een 38-jarige vrouw uit Zuidbroek belandde donderdagochtend door het gladde wegdek met haar auto in de sloot. Zij bleef ongedeerd. Haar wagen werd afgesleept. Zie laatste 4 foto's van www.ottopekel.nl

Winschoten – Toen politieagenten bezig waren met het afsluiten van één rijstrook raakte een 36-jarige vrouw uit Winschoten de controle kwijt over het stuur. Zij reed met haar auto door de berm in de sloot. Hierbij sloeg de auto op de kop. De dienders haalden het slachtoffer uit haar auto. Na controle door ambulancepersoneel bleek de vrouw ongedeerd. De 36-jarige werd vervolgens thuis gebracht. Na dit ongeval besloten de agenten om samen met Rijkswaterstaat de autosnelweg af te sluiten. Nadat alle gestrande auto's waren weggesleept en vrachtwagens extra zout hadden gestrooid, werd de A7 vlak na tien uur vrijgegeven. (Tekst: Politie.nl)

Voorpagina Leeuwardercourant, Sbs en Rtl .

Telegraaf

RtvNoord

 

+ Dvhn krant

Deel dit artikel