Nieuwe Mantelovereenkomst Brandweer Friesland

Deel dit artikel
Friesland - Woensdag 15 december werd er in de brandweerkazerne van Noordwolde officieel de laatste tankautospuit uit de tweede Friese mantelovereenkomst van de regio Friesland overgedragen aan de Intergemeentelijke Brandweer Oost- en Weststellingwerf (IBOW).

In de door de regio afgesloten mantelovereenkomst zijn gezamenlijk afspraken vastgelegd over de aanschaf van de nieuwe tankautospuiten.

In totaal zijn de afgelopen vier jaar zesentwintig nieuwe brandweervoertuigen aangetrokken. De brandweervoertuigen van het merk MAN die zijn geleverd door fabrikant HDS (Dutch Rescue Vehicles) zijn in het bijzonder uitgerust met een drukluchtschuim systeem waarmee de brandweer zeer efficiënt branden kan blussen. Alle geleverde voertuigen zijn na een korte uitleg officieel door de fabrikant aan de burgemeester Oosterman overgedragen.

Die op zijn beurt de sleutel kon overdragen aan de brandweerkorpsen. Door de aanschaf van de nieuwe brandweervoertuigen is de regio Friesland zijn tijd vooruit. Naast de afsluiting van de tweede mantelovereenkomst door de overdracht van de brandweer voertuigen van Wolvega,

Appelscha, Haulerwijk en Noordwolde, werd er een nieuwe mantelovereenkomst bekend gemaakt. In de nieuwe overeengekomen afspraken is de bedoeling nog eens vijfentwintig voertuigen aan te kopen.

Deel dit artikel