Ongeval in Assen meerdere voertuigen betrokken (Video)

Deel dit artikel
Assen - Zaterdagmiddag werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor een verkeersongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken zouden zijn. Ter plaatse bleken er drie voertuigen met elkaar in aanraking te zijn gekomen door een voorrangsfout.

De rode Renault Clio wou de kruising oversteken en zag hierbij een naderende Renault Scenic over het hoofd. Door de klap van de aanrijding werd de rode Renault tegen een reeds stilstaande Mazda gegleden. Hierdoor klapte bij de Mazda de beide airbags. Geen van de inzittenden is gewond geraakt bij het ongeval.

De bestuurder van de rode Renault Clio had echter het probleem dat door de aanrijding de auto aan de beide zijkanten dusdanig beschadigd was dat hij niet zelfstandig het voertuig kon verlaten.

De brandweer heeft de bestuurdersdeur met behulp van redgereedschap geopend waarna de bestuurder voor de zekerheid nog even door het ambulancepersoneel gecontroleerd is.

Alle bestuurders hebben ook nog even een alcoholcontrole moeten ondergaan onder het motto: “Botsen is blazen”. Geen van de bestuurders had alcohol gedronken.

Berger Hamstra uit Tynaarlo heeft alle drie de voertuigen geborgen.

Deel dit artikel