Autobrand Pekela veroorzaakt bijna woningbrand + Autobrand Onstwedde

Deel dit artikel
Oude Pekela - Een autobrand aan de Rozenhof in Oude Pekela heeft woensdagavond bijna een woningbrand veroorzaakt. De wagen stond tussen twee woningblokken in en is zo goed als zeker aangestoken. Toen de brandweer arriveerde stond de auto al in lichterlaaie en sloegen de vlammen tegen een naastgelegen woonhuis.

De brandweer moest alle zeilen bijzetten en kon maar net voorkomen dat de woning ook in brand vloog. Buurtbewoners hebben vanavond kort na het uitbreken van de brand iemand zien wegrennen, waardoor brandstichting dus niet wordt uitgesloten. De politie heeft de omgeving afgezet in verband met onderzoek. De auto zal worden afgesleept naar het politiebureau in Groningen voor sporenonderzoek. De brand heeft niet alleen rookschade veroorzaakt, maar ook spanningen in de buurt.

 

Onstwedde – Woensdagavond werd een beginnende brand ontdekt bij een auto aan de Luringstraat in Onstwedde. Vlak voordat de brandweer arriveerde, was de brand al geblust. De brandweer heeft een nacontrole gedaan. De politie heeft mogelijke sporen van brandstichting gevonden op de plaats van de brand, deze zijn veiliggesteld en voor onderzoek weggebracht. De auto heeft enige brandschade opgelopen. De politie heeft ook in de buurt onderzoek gedaan.

Deel dit artikel