Brandweer is er voor mens en dier, drie inzetten binnen een uur

Deel dit artikel
Veendam - Zondagmorgen rond 09.00 uur werd de hoogwerker van brandweer Veendam opgeroepen. De hulp werd ingeroepen door de ambulance dienst. Deze was aan de DS Sannesstraat bij een patiënt. Omdat dit in een bovenwoning was werd de hoogwerker ingezet om de patiënt naar beneden te krijgen.

Naast twee ambulances en de hoogwerker van de brandweer, was ook de traumahelikopter uit Groningen aanwezig. De patiënt is met spoed naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Terwijl men bezig was om de patiënt naar beneden te brengen, ontdekte een buurtbewoner een gewonde meeuw op het ijs van de vijver tegenover de woning.

Deze vogel werd ook gered door de brandweer van Veendam. Een buurtbewoner ving het diertje in een handdoek op totdat de dierenambulance uit Winschoten ter plaatse was. Tussen deze twee inzetten door werd een tweede ploeg van de brandweer Veendam opgeroepen voor een dier te water aan de Hertenkampstraat. In de Hertenkamp zou een hert door het ijs zijn gezakt. Toen men hier ter plaatse kwam was het dier reeds weer op het droge.

Deel dit artikel