Basisschool Winschoten gesloten na woningbrand (Video)

Deel dit artikel
Winschoten - Een uitslaande brand heeft donderdagochtend 2 december een rietgedekte woning aan de Burg. H. J. Wichersstraat in Winschoten grotendeels verwoest. Bij de brand raakte niemand gewond.

Gezien de melding dat er nog mensen in de woning aanwezig waren en de ligging van het pand, schaalde de centralist van de meldkamer in Groningen onmiddellijk op naar ‘middel brand’.

Het korps Winschoten was snel ter plaatse met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Ondanks de snelle inzet kon niet worden voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Omliggende panden bleven gespaard.

Christelijke basisschool De Leilinde, die achter de woning ligt, kwam door de brand vol in de rook te liggen. Op advies van de brandweer is de school gesloten en werden de kinderen en leerkrachten naar huis gestuurd.

Vlak na negen uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven De brandweer is waarschijnlijk nog een deel van de ochtend bezig met nablussen. Hoe het vuur is ontstaan, is onbekend. (Tekst: www.brandweergroningen.nl)

 

Rtvnoord

Telegraaf

 

Deel dit artikel