Veerboot de Monnik Schiermonnikoog weer los (Video)

Deel dit artikel
Schiermonnikoog/Lauwersoog - Veerboot de Monnik is los en heeft haar passagiers teruggebracht naar de haven van Schiermonnikoog. De boot zat sinds woensdagmorgen half negen vast op het wad.

De Monnik liep net buiten de haven van Schiermonnikoog aan de grond. Dit gebeurde tijdens laag water in combinatie met een stormachtige oostenwind. Aan boord waren 35 passagiers en zeven bemanningsleden. De reddingsdiensten konden vanwege het ijs niet bij de boot komen.

Het werd onaangenaam voor de passagiers, toen er werd overgeschakeld op noodstroom. Het werd kouder en er konden geen warme dranken worden bereid. In de loop van de middag verbeterde de situatie en deed de kachel het weer goed. Ook werd warme erwtensoep geserveerd.

Het wachten was op hoog water, waardoor de veerboot vanzelf los kon komen. Dit duurde langer dan verwacht, maar rond half vijf was het eindelijk zover. De boot met opgeluchte passagiers keerde terug naar de haven van Schiermonnikoog, waar familie, vrienden en de pers hen stonden op te wachten.

De Monnik is vervolgens opnieuw op weg gegaan naar de haven van Lauwersoog en zal vanaf half zes de reguliere dienstregeling hervatten. (Tekst: Rtvnoord.nl)

Zie foto

 

 

Deel dit artikel