Vluchtende automobilist rijdt in op agenten, meerdere schoten gelost

Deel dit artikel
Veendam - De politie onderzoekt een achtervolging die vrijdagavond plaatsvond in en nabij Veendam. Bij de achtervolging reed de voortvluchtige automobilist tot twee keer toe in op agenten. Als reactie daarop hebben agenten schoten gelost. De bestuurder wist echter te ontkomen. Het incident ontstond nadat bij een controle bleek dat een automobilist met gestolen kentekenplaten reed.

Aanrijding

Nadat agenten constateerden dat de auto met gestolen kentekenplaten door het centrum van Veendam reed, wilden ze de bestuurder controleren. Die ging er echter met hoge snelheid vandoor. De politieagenten gingen achter het voertuig aan. Op de Apollolaan reed de vluchter tegen een andere automobilist. Bij deze aanrijding raakten twee personen in de andere auto gewond en zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd. Na controle zijn ze naar huis gebracht.

 

Achtervolging

De automobilist zette na de aanrijding direct zijn vlucht voort. Agenten probeerden de wagen op de Kielsterachterweg klem te rijden. De bestuurder probeerde echter op een van de agenten in te rijden. Deze kon voorkomen dat hij werd aangereden. Hierbij werd door een agent geschoten. De automobilist reed door en reed nabij de Sorgvlietlaan opnieuw in op een agent. Ook die kon op tijd wegspringen. Ook daar maakte een agent vervolgens gebruik van het dienstwapen.

 

Auto aangetroffen

Na enige tijd werd de verdachte auto aangetroffen in de omgeving van de Sorghvlietlaan. Naar aanleiding van een omschrijving van een getuige werd in een woning een inwoner van Veendam aangehouden. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt in hoeverre deze man te maken heeft met het incident. Vrijdagavond onderzocht de politie op diverse plaatsen in Veendam naar sporen.

 

Informatie

Mensen die informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veendam. De politie is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).

 

 

Onderste vier foto's zijn van de vluchtauto

 

Telegraaf

 

 

Deel dit artikel