Rampenoefening in Maastricht

Deel dit artikel
Maastricht - Op 24 november 2010 om 18:00 uur werd er te Maastricht een Grote Rampenoefening gehouden in de Maasboulevard-tunnel ten westen van de rivier de Maas.

Brandweer, politie, GGD, Marechaussee, met het ambtelijk apparaat (AOV) en de verschillende OVD's waren aanwezig. Verschillende ongelukken werden in de tunnel in scene gezet. In de tunnel werd gesimuleerd dat er een drietal voertuigen met slachtoffers (LOTUS) vastzaten. Ook een brand werd gesimuleerd.

De bedoeling was om de slachtoffers uit hun voertuigen te halen. Tevens was er opgeroepen: een Commando-Haakarmbak, verschillende tankautospuiten en Ambulances.

Vooral de communicatie tussen de verschillende hulpdiensten van brandweer GGD en politie werden ter plaatse geoefend. Voor deze oefening werd de tunnel rond 19:00 uur volledig voor alle verkeer afgesloten, inclusief de parkeergarage.

Verkeer werd omgeleid via de bekende “singels”. Hierdoor was de Maasboulevard voor korte tijd afgesloten voor alle verkeer. Door de rook onstond een brandalarm in de ondergrondse parkeergarage die vlak bij de tunnel ligt.

Met de ingesproken tekst werd het publiek in verschillende talen verzocht om de garage snel te verlaten. De oefening trok natuurlijk veel bekijks.

Deel dit artikel