Hennepkwekerij bij woningbrand in Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Hoogezand - Bij een brand in een woning aan de Houtmanstraat in Hoogezand is woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Rond 11:00 uur woedde er in de woning een brand waarbij rookontwikkeling ontstond. Nadat de brandweer de woning had betreden, werd een 22-jarige bewoonster uit de woning gehaald.

 Zij raakte niet gewond. Bij onderzoek in de woning trof de brandweer een hennepkwekerij aan. Na de bluswerkzaamheden ontmantelde de politie de kwekerij en nam 183 hennepplanten in beslag. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De planten en apparatuur zijn ter vernietiging afgevoerd. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand geweest. De politie stelt een onderzoekt in.

Hennepkwekerijen brengen diverse gevaren met zich mee. Naast brandgevaar zijn ook water-,  geluids- en stankoverlast vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (Tekst: Politie.nl)

Met dank aan www.112hoogezand.nl

Deel dit artikel