Dodelijk ongeval door beschonken bestuurder (Video)

Deel dit artikel
Bergentheim - In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november rond 01.45 uur, heeft er op de Kanaalweg Oost een ongeval plaatsgevonden, waarbij een 17-jarige jongen uit Bergentheim om het leven is gekomen.

Een 16-jarige plaatsgenoot raakte gewond. De slachtoffers maakten deel uit van een groep vrienden die met de fiets onderweg waren vanuit de richting Bergentheim naar Mariënberg. Een 27-jarige beschonken automobilist uit Vroomshoop reed de twee jongens van de groep aan.

Aanvankelijk werd alleen de 16-jarige gewonde jongen als enige slachtoffer gezien, omdat hij zichtbaar in de berm terecht was gekomen. Na hulpverlening door het ambulancepersoneel, werd de tweede jongen gemist. Hij bleek terecht te zijn gekomen in het kanaal. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de auto blies tijdens de ademanalyse 650 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en de man zit nog vast.’ De slachtoffers (dode en gewonde) waren lid van de plaatselijke voetbal vereniging fc Bergentheim.

Het slachtoffer dat gewond raakte bij de aanrijding is volgens de politie inmiddels buiten levensgevaar.

Deel dit artikel