Sinterklaas weer in Nederland

Deel dit artikel
Delfzijl/Veendam - Vanmiddag om 13:00 uur was het dan zover Sint Nicolaas is weer in Nederland. Ook dit keer kwam hij met zijn pakjes boot en de pieten aan op de handelskade in de haven van Delfzijl.

De sint is alle kinderen op de kade bij langs geweest om ze een handje te geven en de prachtige tekeningen van de kinderen in ontvangst te nemen. Hierna vervolgde de sint zijn reis per koets naar het molenberg plein in Delfzijl. Daar werd de sint opgewacht door meer dan honderd kinderen. Het delfzijls harmonie orkest speelde een aantal mooie sinterklaas nummers. Na de warme verwelkoming gingen de pieten en de sint het centrum in om pepernoten uit te delen.

Veendam – Ook kwam Sinterklaas zaterdagmiddag aan in Veendam. De sint en zijn pieten arriveerden met Pakjesboot 12 in de haven van het Beneden Oosterdiep in de Parkstad. Honderden kinderen, ouders, opa's en oma's stonden de sint op te wachten. De sint werd warm verwelkomd. Na een kleine toespraak ging de sint per paard door het centrum van Veendam. Voor het gemeentehuis werd de sint na de rondrit ontvangen door Burgemeester Ab Meijerman van Veendam. Het feest werd hier voortgezet.

 

Volgende week zijn we in Groningen aanwezig.

Deel dit artikel