Grote problemen in Limburg door langdurige regen (Video)

Deel dit artikel
Limburg - Door de aanhoudende regen in Limburg is veel overlast ontstaan. Straten staan blank, kelders lopen onder water en zelfs kleine modderstromen vormen zich bij heuvels.

Zaterdagochtend rond 11:00 had de brandweer al ruim 60 meldingen gehad van wateroverlast. In Baarlo, Oirsbeek, Schinnen, Amstenrade, Brunssum en Heerlen zijn wegen afgesloten in verband met het vele water. Volgens een woordvoerder van de brandweer zal het alleen nog maar erger gaan worden en ontstaan er ook modderstromen die wegen en huizen blank zetten.

Update: 13:00: Foto's zijn gemaakt in het Limburgse Baarlo waar een waterbassin overstroomde en ook straten volledig blank kwamen te staan.

Update 14:20: De brandweer heeft zojuist Grip 1 afgekondigd in Baarlo. De straten zijn op sommige plaatsen al onbegaanbaar door de hoeveelheid water. De meldingen van wateroverlast stromen binnen bij de Limburgse alarmcentrale.

Update 14:30: Sinds de metingen in 1957 zijn begonnen in Maastricht is 13 november 2010 de natste novemberdag. Door de langdurige en zware regenval van vrijdag en zaterdag in Zuid-Limburg zijn er extreme omstandigheden ontstaan. Er is al ruim 37 mm regen gevallen en het regent nog steeds. Misschien wordt het record van natste novembermaand in Zuid-Limburg ook verbroken.(bron: boN)

Update 15:15: Veiligheidsregio Limburg-Zuid heeft zojuist GRIP 2 gegeven in verband met de grote problemen. Het water in Limburgse wateren blijft stijgen en men vreest voor overstromingen. Ook in Brabant heeft men te kampen met ondergelopen straten. In het Limburgse Baarlo heeft men inmiddels een actiecentrum opgezet om de problemen aan te pakken.

Update 17:00: Brandweer Venray en Maasbree zijn opgeroepen voor aflossing van de ploegen die momenteel in Baarlo bezig zijn met het oplossen van alle waterproblemen.
Tevens zijn er nieuwe foto's en een 2e video geplaatst.

Heeft u foto's van wateroverlast in Brabant of Limburg? Mail dan naar [email protected]

Betekenis GRIP: Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure

Deel dit artikel