Vuurwerk persconferentie in Leeuwarden (Video)

Deel dit artikel
Leeuwarden - Vrijdagochtend 11:00 uur hield brandweer en politie Friesland een persconferentie over vuurwerk. Dit deden zij in samenwerking met leerlingen en docenten van het ROC Friese poort in Leeuwarden.

Deze presentatie wordt voorafgegaan door de primeur van de vuurwerkles van HALT Noord- Nederland. Deze les wordt dit jaar door studenten van het ROC Friese poort gegeven aan leerlingen van groepen 7/8 van de basisschool en staat symbool voor het vuurwerkvoorlichtingsproject dat in samenwerking tussen ROC Friese Poort en HALT is opgezet. Ieder jaar geeft HALT Noord-Nederland lessen over de gevaren en gevolgen van vuurwerk aan groep 7/8 leerlingen van de basisscholen en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs in Fryslân.

Op het basisonderwijs in de gemeente Leeuwarden en op 24 basisscholen in de gemeente Weststellingwerf worden in 2010 deze lessen voor het eerst gegeven door tweedejaarsstudenten van de Oriëntatie opleiding Politie met Sociaal Cultureel Werk (OOP/SCW). Een samenwerking met als belangrijkste doel ‘de jeugd vertelt het de jeugd’. In november heeft HALT in twee middagen de studenten van de opleiding OOP/SCW getraind.

Na de jaarwisseling worden de ervaringen gedeeld en gekeken op welke scholen in 2011 deze voorlichting kan worden gegeven. Na de vuurwerkles geeft de Beheersdriehoek, bestaande uit de voorzitter van het regionaal college en korpsbeheerder Ferd Crone, hoofdofficier van justitie Annette Bronsvoort en plaatsvervangend korpschef Max Daniel, een presentatie over de gezamenlijke aanpak van de betrokken organisaties op gemeentelijk- en regionaal niveau in de aanloop naar en tijdens de komende jaarwisseling. Daarbij wordt onder andere ingegaan op de voorbereiding, de hulpverlening, het verhalen van schade en het toepassen van snelrecht.

Met dank aan: 112sudwestfryslan.nl

Deel dit artikel