Bewoners verzorgingshuis ontruimd na gaslek

Deel dit artikel
Rijssen - Vanochtend werd rond tien voor tien de brandweer gealarmeerd voor een gaslek aan de Karel Doormanstraat 7 in Rijssen. Het adres bleek niet helemaal te kloppen. Het bleek te gaan om een gaslek bij Eltheto, iets verderop aan de Karel Doormanstraat.

Aan de achterkant van het pand (Schoolstraat – Lentfersweg) bleek het lek te zijn veroorzaakt door graafwerkzaamheden.

Bij aankomst van de brandweer zijn metingen verricht. De resultaten waren alarmerend. De OVD heeft daarop besloten op te schalen naar groot incident en GRIP 1. Dit hield in dat de gehele C-vleugel van het verzorgingshuis ontruimd moest worden. Dit betrof ongeveer 80 à 100 personen. De ontruiming verliep geordend en soepel. Bewoners werden overgebracht naar De Reling; een vleugel met aanleunwoningen.

Het lek was vrij snel gedicht, maar de situatie was nog niet veilig doordat er nog steeds gas in het pand hing. Besloten is om op een natuurlijke manier het gebouw te ventileren. De bewoners mogen inmiddels weer terug naar hun woningen. Ook de burgemeester is ter plaatse geweest. Hij heeft gesproken met de bewoners. Met luid applaus is hij ontvangen. In zijn toespraak bedankte hij iedereen voor zijn of haar medewerking.

Deel dit artikel