Uitslaande brand in slaapkamer van flatwoning in Leeuwarden

Deel dit artikel
Leeuwarden - Een forse uitslaande brand in de slaapkamer van een flatwoning aan de Annie Westlandstraat in Leeuwarden heeft er dinsdag toe geleid dat de hele flat ontruimt moest worden.

De brand werd rond tien voor zes ontdekt waarop de hulpdiensten ter plaatse gingen. Direct werd de omgeving afgezet met linten en gingen brandweerlieden de flat binnen. De brand bevond zich op de derde verdieping van de splitlevel flat, overeenkomend met de zesde verdieping van een normale flat.

Van binnenuit is de brandweer het vuur, dat zich hoofdzakelijk in de slaapkamer bevond, gaan blussen. Dit was al vrij snel geklaard. De bewoners van de flat werden op straat opgevangen, later is er een bus gekomen waar ze eventueel in konden gaan zitten. De oorzaak van de brand is nog onbekend, tijdens het uitbreken van de brand was er niemand in de woning. De flat is geventileerd en de brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd waarna de meeste bewoners rond half zeven weer terug konden naar hun woning.

Persbericht van de gemeente:

Aan het eind van de middag op dinsdag 2 november zijn vanwege een brand alle bewoners van een flatgebouw aan de Annie Westlandstraat in Leeuwarden kort geëvacueerd geweest.

Omdat de brandweer de brand snel onder controle had konden de bewoners, met uitzondering die van het betreffende pand, in de loop van de avond weer terug in hun woning.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie verricht daarom onderzoek.(bron: Leeuwarden.nl)

Deel dit artikel